Yakup ŞAHİN

Yakup ŞAHİN

Yakup ŞAHİN

Biyografi:

 

Furkan Nesli Yazarı: Yakup ŞAHİN

Yazarımız Yakup Şahin 1980 yılında Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde doğdu. İlkokul ve ortaokulu Sivas ilinin Suşehri ilçesinde okudu. Daha sonra da Suşehri İmam Hatip Lisesinden 1996 yılında mezun oldu. 1996 yılının sonunda Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünü okudu. 2000 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra Gaziantep Yavuzeli ilçesinde öğretmenliğe başladı. Sınıf öğretmenliğine devam ederken İlahiyat Fakültesini de okuyarak oradan mezun oldu. Ardından Gaziantep’te bir imam hatip lisesinde meslek dersleri öğretmenliği yapmaya başladı.

 2000 yılında Alparslan Kuytul Hocaefendi ile tanışan yazarımız 2005 yılında Gaziantep’te kurulan Furkan Derneğinde Furkan Gönüllüsü olarak hizmet etmeye başladı. Aynı zamanda Dergimizin ilk çıktığı dönemden itibaren yazarlığa devam etmektedir. Yazarımız, mesuliyetinin gereği olarak gençliğinden beri İslam davasına hizmet etmekte, öğretmenlik hayatında iki kez açığa alınmasına ve hakkında bir takım davalar açılmasına rağmen davet çalışmalarına ara vermeksizin devam etmektedir.

Yazarımız evli ve dört çocuk babasıdır. İlgi duyduğu şeyler ise kitap okumak, tefekkür ve İslam davasının kendisine yüklediği vazife gereği gençlerle vakit geçirmektir. Şu an hâlâ aynı okulda görevine devam etmektedir.

Paylaş: