Ayet ve Hadisler

Ayın Ayet Ve Hadisleri

Paylaş:

Ayetler

             1) “Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur’an’ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden Ramazan ayını idrak edenler onda oruç tutsun. Kim o anda hasta veya yolcu olursa (tutamadığı günler sayısınca) başka günlerde kaza etsin. Allah sizin için kolaylık ister, zorluk istemez. Bütün bunlar, sayıyı tamamlamanız ve size doğru yolu göstermesine karşılık, Allah’ı tazim etmeniz, şükretmeniz içindir.” (Bakara Suresi -185)

             2) “Ey iman edenler! Hiçbir alış verişin, hiçbir dostluğun ve hiçbir şefaatin olmadığı kıyamet günü gelmeden önce, size rızık olarak verdiklerimizden Allah yolun harcayın. İnkâr edenler ise zalimlerin ta kendileridir.” (Bakara Suresi -254)

             3) “Mallarını gece ve gündüz, gizlice ve açıkça infak edenler yok mu, işte onların Rableri katında ecir ve mükâfatları vardır. Ve onlara herhangi bir korku yoktur, onlar hiçbir zaman mahzun da olmazlar.” (Bakara Süresi -274)

             Hadisler

             1) Ebu Hureyre Radıyallahu Anh’dan gelen bir rivayette Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurmuştur: “Kim faziletine inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır.” (Buhari, Müslim)

             2) Ebu Hureyre Radıyallahu Anh Peygamberimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem’den şöyle rivayet etmiştir: “Ramazan ayı girdiği zaman cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapanır ve şeytanlar da bağlanır.” (Buhari, Müslim)

             3) Ebu Hureyre Radıyallahu Anh’dan gelen bir rivayetle Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurmuştur: “Güneşin doğmadığı hiçbir gün yok ki, o günde iki melek şöyle seslenmesinler: Allah’ım! İnfak edenin malını yeniden doldur. Cimrilik edenin malını ise telef et!” (Buhari, Müslim)

             4) Ebu Ümâme Radıyallahu Anh Peygamberimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem’den şöyle rivayet etmiştir: “Ey Âdemoğlu! İhtiyacından fazla olan malını sadaka olarak vermen senin için iyi, vermemen kötüdür. İhtiyacına yetecek kadarını elinde tutmandan dolayı ayıplanmazsın. İyiliğe, geçimini üstlendiklerinden başla. ( Unutma ki) veren el, alan elden üstündür.” (Müslim, Tirmizi)