Gündem Özel

Öğrenci Evleri Mühürlendi!

Paylaş:

İKİNCİ 28 ŞUBAT AK PARTİ'DEN

Adana’da 5 Nisan Perşembe sabahı 17 öğrenci evi ve beraberindeki iki aileye ait ev, Furkan Vakfı’na ait yurt gibi gösterilerek mühürlendi.

 

             Eşyalarının alelacele alınması istenen öğrenciler, sosyal medyadan yaptıkları paylaşımda zabıta ve polislerin sabahın erken vaktinde baskın yapar gibi geldiklerini, eğitim yılının ortasında sokağa atıldıklarını ifade ederek, yetkililerin bu zulme son vermesi çağrısında bulundular.

             Birçoğunun ailesi şehir dışında olan öğrenciler, ne yapacaklarını bilmez bir vaziyette sokağa atılmış durumdalar. Evleri mühürlenerek sokağa atılan öğrenciler sosyal medyadan “Senin evladın olsaydı aynı zulmü yapar mıydın?” diyerek yetkililere seslendi.

             Aynı gün öğrenciler ile aynı binada oturan, biri hamile diğeri 3 çocuklu olan iki aile de evi Furkan Vakfı’na ait yurt gibi gösterilip mühürlenerek sokağa atıldı. İki aile ve öğrenciler, evlerinin mühürlenmesinin üzerinden günler geçmesine rağmen bekleyişlerine devam ediyorlar.

             Öğrenciler ilk geceyi sokakta geçirdiler. O gün oruçlu oldukları öğrenilen mağdur öğrenciler, iftarlarını sokakta yapmak zorunda kaldılar.

             Sokağa atılan öğrenci ve ailelerin Milli Eğitim’e evlerinin açılması için yazdıkları ikinci dilekçe de reddedildi. Mağdur olan aileler ve öğrenciler ise haklarını sonuna kadar arayacaklarını ve bu haksız keyfi uygulamayı herkese duyuracaklarını ifade ettiler.

             Yaşanan mağduriyet üzerine Adana halkı öğrencilere evlerini açtı.

 

ÖĞRENCİ EVLERİNİN MÜHÜRLENMESİNE TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

 

Öğrenci ve ailelerin sokağa atılmasıyla yaşanan bu skandala gösterilen tepkiler çığ gibi büyüyor. Hukuksuz ve keyfi uygulamaya Türkiye’nin birçok yerinden tepkiler gelmeye devam ediyor.

 

             Türkiye’nin farklı illerinde ikamet eden vatandaşlar, öğrencilere destek amaçlı evlerinin önüne çıkarak sokakta beklediler.

             Yaşanan büyük mağduriyete sessiz kalmayan halk, kapılarının önüne koydukları valizler, erzaklar ve açtıkları pankartlarla ‘farkındalık’ oluşturarak, mağdur öğrenci ve ailelere yapılan zulme tepki gösterdi.

             Halk; “Sokağa atılan öğrencilere sahip çıkmaya hazırız, öğrencilere yapılan bu haksızlıklar bize 28 Şubat’ı hatırlatıyor, öğrenci evleri mühürlüyken bizim evler de mühürlü” yazan pankartlarla, mağdur öğrencilere desteklerini ve yapılan zulme tepkilerini belirtti.

             Sokakta kalan öğrenciler için Semra Kuytul Hocahanım yaptığı açıklamada şu noktalara temas etti: “Bu öğrencilere biz ilk gün sahip çıkmak istedik. Çünkü bizi sevdikleri için başlarına bu geldi. Furkan Vakfı’na yapılan operasyonun devamı gibi gerçekleştirildi. O yüzden biz onlara sahip çıkıp yardım etmeye çalıştık. Evlerimize almak istedik, ilk gece gelmek istemediler, olayın şokunu yaşıyorlardı. Sonrasında bazı kardeşlerimiz evlerine aldılar. Bunun yanı sıra bu öğrenciler kapının önünde mührün açılması amaçlı beklemeye devam ediyorlar, bekleyeceklerini de söylüyorlar. Ben de ara ara yanlarına gidip ziyaret ediyorum. ‘Bu evler bizim hakkımız, yapılan yanlıştan dönülecektir’ diye bekliyorlar.”

             Sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde olayı çarpıtmak suretiyle, mühürlenen evlerle ilgili “Furkan Vakfı’nın ev görünümlü yurtları” iftirası atıldı ve karalama kampanyası başlatıldı. Fakat her zaman olduğu gibi yandaş medyanın yalan haberine kimse inanmadı ve bu asılsız haberi yapan yayın kuruluşlarına halk büyük tepki gösterdi.

             Birçok STK öğrencilerin ziyaretine gelerek yaşananları kınadıklarını ve her türlü yardıma hazır olduklarını belirtti.

             Yaşanan mağduriyet sosyal medya aracılığı ile Türkiye gündemine oturdu. Mağdur aileler ve öğrenciler için açılan etiketlerde halk, zulme sessiz kalmadığını ifade etti ve ‘ikinci 28 Şubat AKP’den mi’ sorusunu sordu.