Güncel

İSLAM’IN YÜKSELİŞİNİN DÜNYADAKİ TEZAHÜRLERİ

Paylaş:

“Ümitvar olunuz. Şu istikbal-i inkılabat içinde en yüksek ve gür sâdâ, İslam’ın sâdâsı” olacaktır.” Bediüzzaman

DÜNYA İSLAM’A KOŞUYOR

Son yirmi yıldır dünya genelinde Müslümanların sayısında istikrarlı bir artış söz konusu… 1973 yılında yapılan istatistikler dünya çapında Müslüman nüfusun 500 milyon olduğunu gösterirken, bugün bu rakam 1,5 milyarı aşmıştır. Her dört kişiden birinin Müslüman olduğu günümüzde, Müslümanların sayısının tarihte ilk defa Hıristiyanların sayısını geçtiği bildiriliyor. Müslüman nüfusun sayısının, yakın gelecekte daha da artacağı ve İslam’ın dünyanın en büyük dini haline geleceği çok açık bir şekilde görünmektedir.

Amerika’da Hızla Yayılan İslam

ABD’de 4 kuruluşun ortaklaşa yaptıkları bir araştırmaya göre ABD’de her sene 20 bin kişi İslam’ı seçmekte. Sadece Newyork’ta, bünyesinde mescit açılan lise sayısı yetmiş beşe ulaşmış durumda.

23 Ekim 2001 tarihli Newyork Times’in haberine göre 11 Eylül hadisesinden sonra ABD’de İslam’a girenlerin gündelik ortalamasında 4 kat artış meydana geldi.

 Her Yıl 50 Bin İngiliz İslam’la Şerefleniyor

Halkının yalnızca yüzde 2’sinin kiliseye gittiği İngiltere’de İslam’ın yükseliş tirendi hayli dikkat çekici. Resmi verilere göre ülkede sonradan Müslüman olan 440 bin İngiliz var ve her yıl ortalama 50 bin İngiliz İslamiyet’le şerefleniyor. İngiliz Daily Telegraph gazetesi de bu hızla 2040 yılında İngiltere’deki Müslüman sayısının Hıristiyan sayısını geçebileceğini yazdı. İngiliz Müslümanları diğer Avrupa ülkelerindekilerden ayıran en önemli fark bunların çoğunun İngiliz Milletler Topluluğu’ndan gelmiş olmalarıdır. Bu durum onların ülkedeki siyasi faaliyetlere de katılabilmelerini sağlıyor. Ülkede Müslüman 20 bin doktor, 35 bin öğretmen, 22 bin mühendis ve 30 binin üzerinde de bilim adamı var.

178 Bin Alman İslam’la Şereflendi

Halen 4.5 milyon Müslüman’ın yaşadığı Almanya, bugün İslam’ın Avrupa’da en hızlı yayıldığı merkezlerden bir tanesi.  Asıl önemli rakam ise ülkede tam 178 bin sonradan İslam’la şereflenen Alman asıllı vatandaşın olması... Zira hemen her gün bir cami veya İslam Merkezi’nde düzenlenen bir ihtida töreninde kelime-i şehadet getiren bir Alman’ı görmek mümkün. Müslümanların 3 milyon 300 binini Türkler oluşturuyor. Ülkede şu an 1460 cami ve İslam merkezi mevcut. Kur’an kursları dışında, İslamiyet’i öğreten kitapların basılması için kurulan matbaalar, öğrenci yurtları gibi kurumlar tesis edilmiş. Kültür faaliyetleri de bütün hızıyla devam ediyor.

İslam’ın Danimarka’da Yükselişi

İslam’ın hızla yükseldiği Avrupa ülkelerinden bir diğeri de Danimarka’dır. Danimarka’da devletin resmi dini olan Protestanlıktan sonra, Müslümanlık gelmektedir. Ülkedeki Katoliklerin sayısı ise Müslümanlardan daha azdır. Yoğun göçlerin Müslümanların sayısındaki artışa doğrudan etkisi vardır. “Danimarka’nın Geleceği: Her İki Kişiden Biri Müslüman” haberleri ile bu yükseliş, Danimarka basını tarafından da ele alınmıştır. Danimarka’da yaşayan ünlü sosyolog Eyvind Vesselbo yaptığı araştırma neticesinde, yakın gelecekte Danimarka nüfusunun yarısının Müslüman olacağını açıklamıştır.

Rusya Geride Kalmadı

Rus araştırmacı Damir Hayrvitindov bunu şöyle özetliyor: “Son beş yüzyıldan bu yana Rusya’da İslam dinine bu kadar ilgi duyulmamıştı.” Din işleri uzmanı Aleksi Maleşinko da 01-12-2001 tarihli Fransız Le Monde gazetesine yaptığı açıklamada şunu ifade ediyor: “İstatistikler 15 sene içinde 150 milyonluk Rus halkının üçte birisinin Müslüman olacağını gösteriyor.”

• Kanada’lı araştırmacı ve Ortadoğu uzmanı Danyal Baybis, El Müctemia adlı Arapça dergide yayınlanan bir makalesinde şöyle yazmakta: “İslam, başta Batı ve Afrika olmak üzere bütün dünyada hızla yayılan, istisnai bir güce sahip ve mensuplarını cezb eden bir dindir.”

• Fransız Genelkurmayı’nın stratejistlerinden General Pierre Gallois “Allah’ın güneşi, batıyı kör ediyor” adıyla yayınladığı kitabında şu hükme varıyor: “Bütün iç sarsıntılarına rağmen İslamiyet Batı âlemine hâkim olacaktır.” Bu tespit, ünlü İngiliz yazar Bernard Shaw’ın şu sözünü hatırlattı: “Ben, Müslümanlığın, yarının Avrupası için mutlaka kabule değer olacağı kanaatindeyim. Aslında Avrupa, çoktan Müslümanlığı kabule değer bulmaya başladı bile.”

• İngiliz Felsefe Profesörü Ernes Gellner’in şu sözlerini öne çıkarmış: “İslamiyet dinden çok daha fazla bir şey... Allah’ın dünya için öngördüğü bir toplum düzeni tasarısıdır.”

Peygamberimiz Müjdeli Bir Haber Aldığında Tekbir Getirirdi. Bu kadar çok müjdelere binlerce tekbir gerekir.

Allah-u Ekber!   Allah-u Ekber!

Allah-u Ekber!