Tugay TAŞÇI

Tugay TAŞÇI

Tugay TAŞÇI

Biyografi:

Yazarımız Tugay Taşçı, 1993 yılında Adıyaman’da dünyaya gelmiştir. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini tamamladıktan sonra 2013 yılında Adıyaman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi-Kamu Yönetimi Bölümünde eğitim görmeye başlamış ve 2017 yılında mezun olmuştur. Lisans eğitimini tamamlamasının ardından Adana’da ikamet etmeye başlayarak Furkan Vakfı bünyesinde Fıkıh, Arapça, Hadis, Tefsir, Tasavvuf ve Mezhepler Tarihi gibi birçok İslami alanda dersler görmüştür. Aynı zamanda Başyazarımız Alparslan Kuytul Hocaefendi’den Risale-i Nur, Fıkıh Usulü, İslam’da Cihad ve Nebevi Hareket Metodu alanında yüz yüze dersler almıştır.

2018 yılında Aksaray Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimine başlayan yazarımız 2022 yılında “Türkiye'de Radikal Dini Grupların Siyasete Yönelik Yaklaşımlarında Değişimlerin İncelenmesi” adlı tezi ile yüksek lisans eğitimini tamamlayarak Siyaset Bilimi Uzmanı unvanını aldı.

Yazarımız hala aktif olarak çağdaş fikir akımları, Ortadoğu, İslam coğrafyası ve İslami hareketler üzerinden araştırmalar yapmaya devam ederek muhtelif yazılar kaleme almakta ve bu alandaki eğitim çalışmalarına devam etmektedir.

Paylaş: